петак, јун 21

NEMA INFICIRANIH OSUĐENIKA KORONA VIRUSOM U SRPSKIM ZATVORIMA

0
273

Ilustracija

Nema inficiranih osuđenika korona virusom u srpskim zatvorima, kaže se u sapštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Zbog polutačnih i neproverenih informacija koje su se pojavile u određenim medijima u vezi sa brojem zaraženih lica virusom Korona u Okružnom zatvoru u Leskovcu,

Uprava naglašava da je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje utvrđeno prisustvo virusa Korona. Jedno osuđeno lice i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje se nalaze na bolničkoj nezi, zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali kod njih nije utvrđeno prisustvo covida19. Iz mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi se 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali kontakt sa navedenim obolelim komandirom.

Uprava podseća da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u zavod meri bezkontaktknim toplomerom telesna temperatura i da se u slučaju povišene temperature, odmah vraćaju kući uz obavezu da se jave lekaru. Zavodi imaju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lica I rukavice, a dezinfekcija svih prostorija se obavlja više puta u toku dana.

Zavodima se redovno dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u četiri zatvora, u Sremskoj Mitrovici,  Nišu, I u Požarevcu,  u Zabeli i KPZ za žene. Oni dnevno proizvedu oko 6.000 zaštitnih maski.

 

 

 

 

Leave a reply