TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NIŠ MEĐU NAJBOLJIM LOKALNIM SAMOUPRAVAMA U 2023. GODINI

Niš, Ada, Bosilegrad i Pećinci – njima pripada nagrada za najbolje opštine i gradove u 2023. godini u primeni principa dobre uprave, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

„Na ovaj način želimo da motivišemo lokalne samouprave da maksimalno predano primenjuju principe dobre uprave u svom radu i da se razvijaju u skladu sa zadatim standardima, rekao je ministar Aleksandar Martinović.

Pobednici u svakoj od četiri kategorija, odnosno oblasti dobre uprave, stekli su pravo na novčanu nagradu koja iznosi dva miliona i 90 hiljada dinara. Novac će biti uložen u dalji napredak u oblasti, odnosno za realizaciju aktivnosti, pribavljanje usluga i dobara, u skladu sa predlogom dobitnika“, istakao je Martinović. On je dodao da je u okviru ovogodišnjeg „Javnog poziva za dodelu godišnjih nagrada“ pristiglo ukupno 27 prijava i to za sve četiri oblasti.

Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora, govorili su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki, predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić. Oni su izrazili zahvalnost na prepoznatom kvalitetu rada ovih lokalnih samouprava, a naročito su istakli dobru saradnju koju imaju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com