TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NIŠ ŠIRI AZIL ZA NAPUŠTENE PSE: TOPLIJA ZIMA ZA ŽIVOTINJE BEZ DOMA

Postojeći azil za napuštene životinje u Nišu trebalo bi da uskoro bude proširen, kako bi što više pasa moglo tu da bude tokom zime. Nadležni kažu da je u toku i izrada projekta za nov azil koji će moći da zbrine i do 500 pasa.

Napušteni psi koji žive na ulici nemaju gde da se sklone tokom zime. Nadležni kažu da je u planu da azil za pse u Nišu proširi svoje kapacitete i da se to radi u dogovoru sa svim društvima za zaštitu životinja.

Ideja je da u ovom nekom zimskom periodu proširimo kapacitete kako bi svi ti psi koji se inače nalaze na ulici imali neke bolje uslove u našem azilu, kako bi im bilo toplije, kako bismo se o njima brinuli na adekvatan način..U toku je izrada projekta za nov azil koji bi trebalo trebalo da ima kapacitet za 500 pasa. Određena je lokacija, dogovoreno je sa udruženjima za zaštitu životinja. Planirana je izgradnja azila u skladu sa standardim Evropske unije, kaže gradski većnik Miroslav Đokić. 

U toku je akcija besplatne sterilizacije, vakcinacije i veterinarskog pregleda vlasničkih pasa

Mi ćemo zajedno sa udruženjima za zaštitu životinja raditi na uklanjanju pasa sa naših ulica. To je jedan od prioriteta koji ćemo narednih nekoliko meseci, s tim što ćemo to raditi fazno. Dakle, nije moguće da u datom trenutku uklonite sve pse sa ulica. Zato radimo i ovu drugu fazu, a to je sterilizacija vlasničkih pasa.Nama jeste prioritet da uklonimo napuštene pse sa ulica, da ih što pre udomljavamo. Što znači da će prihvatilište koje ćemo proširiti dati mogućnosti da roditelji sa decom koji žele da udome psa, mogu da dođu i u dogovoru sa Medianom izaberu i udome. Nama je cilj zaštita sugrađana, zatim i životinja, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Sotirovski kaže da se sve radi u skladu sa standardima Evropske unije, tako da nije moguće da se u jednom trenutku sklone svi psi sa ulice.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com