TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI Zdravstvo

OPET TROVANJE U “MAGNI” – VIŠE OD 50 RADNIKA SE JAVILO HITNOJ POMOĆI

načelnik Hitne pomoći Aleksinac Nenad Marković

Radnici fabrike Magna iz Aleksinca, njih 58, zatražilo je pomoć lekara hitne pomoći zbog simptoma istih kao kod radnika koji su se zatrovali lepkom u fabrici, potvrdio je Zoni plus načelnik Hitne pomoći u Aleksincu Nenad Marković.

Reč je o radnicima treće smene, koji su u hitnu pomoć počeli da stižu nešto pre ponoći i do oko 2:00 h noćas pregledan je najveći broj radnika sa simptomima trovanja.

“Slika je bila ista kao i prethodne večeri, sa istim simptomima su se javljali -peckanje usana, jezika, grla, osećaj mučnine, nagon za povraćanje, bol u želucu”, kaže Marković.

MARKOVIĆ: POZVALI SMO SVE KOLEGE DA POMOGNU

Kako navodi, svi su zbrinuti bez ikakvog čekanja, odazvali su se svi  zaposleni. Standardnim kapacitetim ne bi uspeli da posao obave tako brzo, jer, kako kaže, aleksinačka hitna pomoć ima pravo samo na jednu mobilnu ekipu.

“Angažovali smo još četiri lekara, četiri tehničara i dva vozača”, navodi Marković.

Direktor opšte bolnice Aleksinac dr Goran Vidić rekao je za Zonu plus da je četvoro radnika zadržano na internom odeljenju te bolnice i da su svi stabilnog zdravstvenog stanja.

Jedan radnik upućen je na toksikologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Zbog trovanja više od sto radnika druge smene “Magne” u sredu popodne, fabrika je  bila zatvorena do sinoć, a ponovo je otvorena za treću smenu, nakon što je završena istraga i institut za bezbednost i zdravlje na radu “1 maj” iz Niša potvrdio da vazduh višinstitut za bezbednost i zdravlje na radu “1 maj” iz Niša potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com