TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

OTROV UBIO PSE, MOGAO JE I LJUDE!

Foto: Gorana Stanković

Još jedan slučaj trovanja pasa u Nišu. U dvorište porodice Stanković bačen je otrov, zbog kojeg im je pas uginuo. Stankovići sumnjaju da je u pitanju zabranjeni insekticid čijih nekoliko grama može da ubije i odraslog čoveka. Ceo slučaj prijavili su policiji.

Ovo je Munja, pas koji je uginuo zbog otrova koji je bačen u dvorište porodične kuće u Ulici južnomoravskih brigada, u niškom naselju Duvanište. Gorana Stanković, čiji je ljubimac stradao, kaže da je pas živeo u kući, nikome nije mogao da smeta i samo je na trenutak izašao. Sve se odigralo jako brzo.

Izašao u dvorište, malo je izašao i do ulice. Vratio se posle nekoliko minuta dezorijentisan, sa penom u ustima. Mi smo momentalno reagovali, odveli psa do veterinarske stanice, koja je u našoj blizini. Dali su sve od sebe, međutim, njemu nije bilo nikakvog spasa, prepričava Gorana Stanković. 

 

 

U Policijskoj upravi kažu da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilištvo i da preduzimaju sve mere kako bi se utvrdile tačne okolnosti događaja.

Nastaradala je još jedna kuca našeg komšije, on je nju sutradan pronašao. Sutradan je i komšinica donela uzorak mesa za koje opravdano sumnjamo da je uzorak kojim su se psi otrovali. Taj uzorak čuvamo po savetu policajaca u zamrzivaču, za slučaj da tužilaštvo zatraži ekspertizu, da se utvrdi koji je tačno otrov u pitanju, dodaje Stanković. 

Pretpostavlja da se radi o izuzetno jakom otrovu “lanate” – insekt-icidu koji je zabranjen u Srbiji.

Foto: Gorana Stanković

Mi smo svesni da ne možemo da vratimo našeg člana porodice. Pitanje je da li će počinilac biti pronađen, ali bismo voleli da podginemo svest ljudi da je ovo krivično delo za koje može zatvorom da se odgovara. Drugo, osoba koja je ovo učinila, da ovako nemarno baci takav otrov, koji je toliko jak da može odraslog čoveka da odnose u količini od nekoliko grama, treba da razmisli da naša kuća ima petoro male dece, da je to ulica koja je izuzetno prometna. Ulica kojom se deca vode u obdanište, kaže Gorana Stanković. 

 

Ovo nije usamljen slučaj trovanja pasa. Iz Udruženja za zaštitu životinja pozivaju sve koji znaju slučajeve trovanja životinja da to prijave policiji, podsećajući da je reč o krivičnom delu, za koje je zaprećena zatvorska kazna.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com