TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

OTVORENA MALA SCENA U NIŠU

Predstavom “Sladoled” otvorena je glumačka sezonu na novoizgrađenoj maloj sceni niškog Narodnog pozorišta. Svečanom otvaranju prisustvovala je i ministarka kulture Maja Gojković koja kaže da je ovo prva pozorišna scena izgrađena u Srbiji nakon više decenija i da je ovo samo nastavak stalog ulaganja Ministarstva u infrastrukturne objekte širom Srbije.

Ova mala scena omogućiće ne samo drugačiji pozorišni izraz, već i da mlade koleginice i kolege koji nemaju priliku da budu stalni članovi ansambala Narodnog pozorišta, imaju svoj prostor, kaže upravnik Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović.

Ministarstvo kulture i informisanja je dalo 1,27 miliona evra i pokazalo time koliko su ulaganja u kulturu i njena decentralizacija bitni za kvalitet života u jednom gradu, kaže ministarka Gojković.

Najavljena je i prva premijera na novoj sceni.

Prva premijera koja će biti izvedena na maloj sceni, jeste diplomska predstava studentkinje režije Nevene Dimitrijević, ističe Milovanović.

Ministarka kaže da je ovo prva pozorišna scena izgrađena u Srbiji nakon više decenija. Za tri godine obnovljeno je 108 kulturnih objekata širom Srbije, a u znatnoj meri je unapređena i zakonska regulativa, dodaje ministarka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com