TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

PORTRET BRANKA MILJKOVIĆA NA ONLAJN LICITACIJI LFN

Lokalna fondacija Niš nastavlja Fejsbuk licitacije, kojima prikuplja sredstva i podržava najbolje ideje sugrađana kroz javne konkurse.

FOTO: LFN

Ovoga puta na licitaciji se nalazi portret Branka Miljkovića, autora Miodraga Daje Anđelkovića.
Umetničko delo je uramljeno, dimenzija 40×35cm, a licitacija je otvorena do ponedeljka, 4. marta u 17 sati. Početna cena je 5.000 dinara, a ponude se daju isključivo u komentarima objave na Fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš.

Branko Miljković jedan je od najistaknutijih pesnika na ovim prostorima, princ poezije, rođen
je u Nišu 1934. godine. Ostavio je dubok pečat i neizbrisiv trag, a njegova poezija postala je
vanvremenska.
O autoru:
Portret poznatog umetnika Miodraga Daje Anđelkovića našao se na licitaciji zahvaljujući njegovoj porodici koja je donirala ovo umetničko delo. Anđelković je bio istaknuti akademski slikar i dobitnik mnogobrojnih nagrada za svoje umetničko stvaralaštvo. Bavio se slikarstvom
kroz uljane slike, akvarele i kolaže, ali i grafikom, esejistikom i likovnom kritikom. Izlagao je u mnogobrojnim zemljama širom Evrope, kao i u Aziji. Izlagao je na samostalnim, kao i na više od 200 kolektivnih izložbi u Srbiji. Bio je član Udruženja likovnih umetnika Srbije,
Društva srpskih umetnika “Lada” i Grupe A, kao i dugogodišnji saradnik Narodnih novina, gde je objavljivao prikaze izložbi i feljtone. Do penzionisanja je radio u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu kao muzejski savetnik konzervator. Preminuo je 2021. godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com