TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

Ministar Vučević i general Mojsilović na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su na današnji praznik – Božić pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vučević i general Mojsilović tokom današnje posete uverili su se da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti. Ministar Vučević zahvalio se oficirima, podoficirima i vojnicima što i na veliki praznik, daleko od svojih porodica, čuvaju mir i bezbednost naše zemlje.

– Čestitam najradosniji hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru – Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božji-Hristos se rodi, uz veliku zahvalnost i zadovoljstvo što prvi dan Božića zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i komandantima provodimo ovde u bazi “Dobrosin”. Uverili smo se da jedinice Vojske Srbije, konkretno Četvrta brigada kopnene vojske i danas na veliki praznik, kada većina građana provodi vreme u svojim toplim domovima, obavlja svoje zadatke, vrši svoje dužnosti čuvajući otadžbinu Srbiju, čuvajući bezbednost i sigurnost svih građana Srbije – istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane rekao je da je ponosan i zahvalan na svim izvršenim zadacima u prethodnoj godini, ali i na onim zadacima koji ih tek očekuju.

– Za Vojsku Srbije nema praznika, nema slobodnog dana, nema odmora, već svaki dan deo jedinica je uvek na zadacima u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i čuvanju bezbednosti svih njenih građana – naglasio je ministar Vučević.

Današnja poseta bila je i prilika za razgovor ministra Vučevića sa pripadnicima Vojske Srbije o organizaciji života i rada u bazi “Dobrosin”, a tom prilikom prikazana je i priprema organa obezbeđenja za upućivanje na zadatak.
Komandir baze “Dobrosin” kapetan Janoš Kardoš, tom prilikom, informisao je ministra odbrane i načelnika Generalštaba o dodeljenim zadacima u odseku odgovornosti baze “Dobrosin”.
Obilasku pripadnika Vojske Srbije prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Novica Petrović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com