TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Sport Udarne VESTI

ROLER STAZA, SKEJT PARK I TEREN ZA ODBOJKU NA PESKU

Teren za odbojku na pesku, roler staza i skejt park novi su sadržaji koje možemo da očekujemo u niškom parku Čair, najavljuje gradonačelnica Dragana Sotirovski. Sem toga plan je i da se ženski fudbalski klub “Radnički” iz Niša preseli na stadion Čair i tamo ima svoje prostorije, kako bi fudbalerke trenirale u boljim uslovima: Sotirovski najavljuje i rekonstrukciju terena za mali fudbal.

Nova roler staza, skejt park i teren za odbojku, sve ovo stiže u niški park Čair, obećava gradonačelnica koja je sa saradnicima obišla najveći gradski park u Nišu. Odluku donosi nakon brojnih sugestija Nišlija koji su tražili nove sadržaje.

Mnogo je primedbi na uređenje Čaira kao prostora, najstarijeg parka u gradu, drugo kao prostora gde se okuplja veliki broj naših sugrađana. S obzirom na to da ima mnogo sportista koji se amaterski bave sportovima, mi smo odlučili da još neke sadržaje unesemo u park Čair, kaže gradonačelnica.

Obišli smo tri potencijalne lokacije za koje je već izrađena tehnička dokumentacija – to su skejt park, teren za obojku na pesku, kao i prostor na kome će se raditi roler staza u okviru koje će se nalaziti tereni za sedam vrsta različitih sportova koji će ispunjavati uslove za međunarodna takmičenja, kaže v.d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša. 

 

Rukovodstvo grada pomoć obećava i mladim fudbalerkama niškog kluba ”Radnički”. Grad planira da im omogući novi prostor za treniranje. Sa pomoćnih terena FK Železničar sele se na stadion Čair.

Ovo je jako veliki dan s obzirom na to da je prvi put neko od gradskih vlasti došao i ukazao nam ovakvo poštovane. Verujemo da će gradonačelnica ispuniti svoja obećanja i da ćemo u narednom periodu trenirati u mnogo boljim uslovima, kaže Danijela Bošković iz ŽFK “Radnički” Niš. 

Pamtićemo ovaj dan. Nadamo se i pomoći. Jedan smo od najsiromašnijih klubova u ženskom fudbalu, iako smo prvaci. Klub smo sa najmanjim budžetom u ženskom fudbalu u celoj Srbiji. Gradonačelnica je u prvom trenutku reagovala, kaže trener u ŽFK “Radnički” Niš Bratislav Petrović. 

Nedomaćinski je ulagati u ove zgrade na pomoćnim terenima koji se nalaze na trasi budućeg južnog bulevara. Vi ćete sada uložiti novac, a za nekoliko godina kada prođe južni bulevar, sve ćete ovo morati da rušite. Dakle, ovako ih trajno preseljavate na stadion, uređujete njihove prostorije, one nastavljaju da treniraju ovde na ovom pomoćnom, a tamo će biti njihova baza, što vidim da je kod izazavalo oduševljenje, jer će konačno imati bolje uslove za rad, kaže Sotirovski. 

 

U toku je izgrada dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole za teren za odbojku na pesku, za roler stazu i za skejt park. Ukupna vrednost radova je oko 100 miliona dinara. Grad Niš je konkurisao kod različitih ministarstava za sredstva kako bi se krenulo sa uređenjem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com