TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Некатегоризовано

SLAVKO ŠTIMAC GLUMAC ČETVRTE FESTIVALSKE VEČERI (VIDEO)

Glumac četvrte festivalske večeri Filmskih susreta je Slavko Štimac , koga su Nišlije sinoć gledale u filmu “Koma”, reditelja Petra Jakonića. 

Slavko Štimac izabran je za glumca četvrte festivalske večeri Filmskih susreta. Iste večeri prikazan je film “Koma” reditelja Petra Jakonića, u kome igra Štimac. Film prikazuje jednu porodicu – oca, majku i sina. Nakon saobraćajne nesreće devedesetih, otac zapada u višegodišnju komu ne prolazi kroz traumatične događaje od rata u bivšoj Jugoslaviji do bombardovanja NATO pakta.

Što se samog snimanja tiče, mi smo lepo radili sa kolegama.Ja nemam nikakvih zamerki. Bilo je jako prijatno, družili smo se. To je jako bitno kada se radi, objašnjava Štimac. 

Kako objašnjava i sam reditelj, koma bi bila i beg o stvarnosti.

Ovaj film je preispitivanje tih sećanja i pokušaj da se sve to zajedno zarobi u umetničko deloida kao takvo svedoči o jednom periodu naše istorije koji je razne traume donosilo, kaže reditelj Petar Jakonić. 

U filmu, sem Slavka Štimca, igraju i Zoran Cvijanović, Biljana Đurović, Ivan Tomić, Milica Janković. Iste večeri prikazan je film “Vera”, čiji je reditelj Nedeljko Kovačić.

Nakon ovog ostavrenja, prikazan je film “Vera” Nedeljka Kovačića. 

Večeras su na programu “Momak i devojke” i “Oluja”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com