TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne

SASTANAK VUČIĆA I LAJČAKA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je u razgovoru u Beogradu specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku da je veoma zabrinut zbog razvoja događaja na Kosovu i Metohiji i plana Prištine da okupira sever pokrajine i protera Srbe. “Veoma sam zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta. Preneo sam to specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku”, naveo je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Lajčak je u ponedeljak u okviru Bledskog strateškog foruma razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, nakon čega je najavio nastavak dijaloga u septembru. Prethodno je Lajčak, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom u Briselu istakao da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na severu Kosova i Metohije.

Dodao je da je pozvao Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com