TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SVIH 60 TOPLANA U SRBIJI POČELO GREJNU SEZONU (VIDEO)

Predsednik Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je da je jutros svih 60 toplana u Srbiji počelo grejnu sezonu bez većih problema u snabdevanju potrošača toplotnom energijom.

“Za sada nema nikakvih problema, osim onih uobičajenih pojedinačnih slučajeva da neke grejne linije nisu proradile, što se dešava svake sezone, ali su ekipe na terenu i otklanjaju te nedostatke”, rekao je Stojanović.

Dodao je da će u toku dana u grejanim prostorima biti održavane propisane temperature od 19 do 21 stepena celzijusa, uz prekide grejanja u delovima do kada će spoljne temperature biti visoke.

“Ukoliko spoljne temperature budu od 23 do 28 stepeni, kako je prognozirano, u tim delovima dana će grejanje prestati, ali će takve temperature biti još dan-dva, a onda nas očekuje zahlađenje, pa će grejanje biti čitavog dana”, precizirao je Stojanović.

On je naglasio da su toplane obezbeđene dovoljnim koiličinama svih energenata, a da je mazuta i lož ulja nabavljeno i iznad neophodnih količina.

Od 60 toplana 35  koristi gas, 23 toplane imaju kotlarnice koje koriste miks različitih energenata, uključujući mazut i lož ulje.

KRUŠEVAC: OD DANAS GREJNA SEZONAZA SVE

Grejna sezona, za oko 7.500 korisnika koji se greju putem centralnog toplotnog izvora, zvanično je počela danas kažu iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ Kruševac.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com