TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

TAKMIČENJE PRED OSMI MART: KO ĆE KUPITI BOLJI POKLON UČITELJICI?

Roditeljske viber grupe svake godine gore od raznoraznih predloga i dogovora na temu poklona za učiteljice za 8. mart. Nekada je cvet bio dovoljan, a sada je ovaj praznik do te mere komercijalizovan da se predlaže kupovina skupih polona, uz to je obavezan naravno i buket cveća. Psiholozi kažu da je ovo poseban dan u životu svake žene, ali da je prenaglašen i da među roditeljima dominira takmičenje ko će kupiti bolji poklon.

Ono što mogu da naglasim iz sopstvenog iskustva, vaspitačice i učiteljice su zadovoljne zagrljajem, ružom ili napravljenim poklonom dečijim ručicama, kaže psiholog Anita Cekić.

Ali, kada prepirka jednom počne teško se zaustavlja. Jer ko će svima ugoditi. A mišljenja su razna.

Mi smo imali jednu situciju da nam je učiteljica rekla da ne kupujemo ništa, ali ako baš insistiramo onda biljku koju ćemo ukrasiti učionicu. Naravno da je bilo roditelji koji su se oglušili o to misleći da je ona rekla to iz pristojnosti. Ovaj praznik je skroz izgubio smisao, kaže jedan Nišlijka.

I nisu pokloni toliko važni koliko je važna saradnja roditelja i učitelja ne samo tog dana već tokom cele godine, smatra Cekićeva.

Ne treba zaboraviti da se i učiteljice trude da zajedno sa decom poklone pripreme i za sve mame. Možda je i ovo poruka da oni treba da budu simboličn. 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com