TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

TRIDESET GODINA NA TRŽIŠTU: SUDBINA PRODAVACA NA OTC-u

Prodavci koji već trideset godina prodaju robu na prostoru Otvorenog tržnog centra u Nišu žale se da nemaju mnogo posla. Kupaca gotovo i da nema. Pomaka će ipak možda biti, s obzirom na to da su se tu preselili prodavci koji su prodavali robu na buvljaku, pa je ponuda robe na jednom mestu raznovrsnija.

 

 

Za moju robu nikakav posao nije bio. Ovde dolaze ljudi koji nemaju i pogađaju se za 50, 100 dinara. Pre tri četiri godine nije bilo tako. Ovde radim 30 i kusur godina, kaže prodavac Dušan Stojanović. 

 

 

 

Radim više od 20 godina. Jedva opstajemo. Imam malu penziju. Za vreme praznika je bilo više posla. Malo nas je izvadila ova pijaca u subotu i nedelju, što su došli ovi sa buvljaka. Tu smo bolje snabdeveni robom, kaže prodavac Živorad Živković.  

 

 

 

Mi smo tu uveli red. Grad je to predložio da oni pređu na plato OTC pijace. Mi smo to prihvatili. Trajalo je mesec dana ubeđivanje. Na kraju su svi zadovoljni. Sada sve to lepo radi. Buvlja pijaca radi subotom i nedeljom, preko nedelje obično ne. Sada postoje oni koji dođu na tu pijacu, upravo zbog onih kupaca koji dolaze na buvlju pijacu imati veći posao kada prođu kroz celu pijacu, kaže direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević. 

 

Prodavci sa niškog buvljaka preselili su se na prostor OTC-a aprila 2022. godine. Na prostoru pored Tvrđave sada radi jedino auto-pijaca.

U planu je da se buvlja pijaca ponovo preseli na novo mesto.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com