TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

Troje uhapšeno u Pirotu i Vranju zbog krijumčarenja ljudi

(Foto arhiva: pripadnik policije kontroliše migranta)

Pripadnici Službe za borbu protiv orgnaizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su danas na području Vranja i Bujanovca M. V. (30), B. N. (47) i N. T. (21) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu, a sumnjiče se da su od polovine jula do druge polovine oktobra 2023. godine omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbiju u cilju daljeg tranzita i prelaska državne granice za najmanje 107 ilegalnih migranata, saopštio je MUP.

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju će biti podneta i krivična prijava protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka, zbog sumnje da su uhapšenima pomagali u izvršenju krivičnog dela, dodaje se u saopštenju.

M. V. i B. N. se sumnjiče da su radi sticanja finansijske koristi planirali prihvat ilegalnih migranata koji su na iz Severne Makedonije ili Bugarske ušli na teritoriju Srbije van mesta određenog za prelaz državne granice, a koje je potom, kako se sumnja, prevozio N. T.

Oni su, kako se sumnja, u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, kod Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i Besne Kobile, uz pomoć osumnjičenih sedamnaestogodišnjaka, organizovali nedozvoljen tranzit ilegalnih migranata preko teritorije centralne Srbije do Beograda, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Potom su, kako se sumnja, finansijsku korist delili u zavisnosti od njihovog zadatka u pojedinačnoj radnji, dok je prilikom pretresa stnaova i drugih prostorija osumnjičenih pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni i dva putnička vozila.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com