TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

ZNAMENITI PANTELEJCi

Znameniti Pantelejci – Dejan Stojiljković

Serijal “Znameniti Pantelejci” počinje pričom pisca Dejana Stojiljkovića. Rodio se na Panteleju sedamdesetih godina prošlog veka, ali se pre dvadeset godina, kako sam kaže, prizetio i napustio Pantelej. Ali nije Niš, pa živi i radi na relaciji Niš- Beograd. Nagrađivan, prevođen, citiran. Tvrdi da nije svako ko piše pisac,  još manje je svako ko stvara poeziju pesnik.

Autor je romana Konstantinovo raskršće sa kojim je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat. Objavio je  i romane Duge noći i crne zastave, Znamenje anđela, Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem),  Olujni bedem, Zvezda nad prazninom, i Nikola Tesla pesnik nauke, kao i prozne zbirke Leva strana druma, Low Life i Kišni psi. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima, koju čine knjige U ime oca, Dva orla i U ime sina. Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Jedan je od scenarista serija Senke nad Balkanom, Žigosani u reketu drugi deo, filma i serije “Toma” u režiji Dragana Bjelogrlića.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima GO Pantelej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com