“SAMO DA RATA NE BUDE” (VIDEO)

“SAMO DA RATA NE BUDE” (VIDEO)

Na spomen parku Bubanj u Nišu održana je manifestacija “Samo da rata ne bude”, kojom je obeleženo 80 godina od Antifašističkog ustanka u Srbiji. Skup je organizovao Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije, a prisustvovala je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Svoje najviše priznanje SUBNOR je dodelio nekadašnjem komandantu prištinskog korpusa generalu Vladimiru Lazareviću, odlikovanje je dodeljeno komandantu Kopnene vojske general potpukovniku Milisavu Simoviću i nekadašnjem rektoru Univerziteta u nišu prof. dr Radoslavu Bubnju, a medalja gradonačelnici Dragani Sotirovski.

Očuvanje sećanja na sve stradale predstavlja zajednički dug i obavezu savremenih generacija, rekla je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

“Danas ovde pred vama želim posebno da naglasim posvećenost Republike Srbije principima slobodarstva, antifašizma i rodoljublja” – rekla je ministarka.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.