уторак, јун 25

ISTRAGA NESREĆE U BUGARSKOJ: GDE JE OSMI PREŽIVELI? (VIDEO)

0
22

Tačan broj žrtava u stravičnoj nesreći severnomakedonskog autobusa koji je potpuno izgoreo na putu kroz Bugarsku ne može se utvrditi dok se ne završi DNK analiza, rekao ej direktor Instituta za sudsku medicinu u Skoplju Aleksandar Stankov.

„Urađene su 44 obdukcije, ali su pronađeni i ostaci tela koja idu na DNK analizu. Treba sačekati da se ovi ostaci ispitaju i onda ćemo videti koliko je tačno ljudi poginulo“, rekao je Stankov za agenciju MIA.

Potvrdio je da će izveštaji makedonskih sudskih lekara, koji su ovih dana boravili u Sofiji, kada budu završeni, biti predati bugarskim vlastima.

Ranije je portparol glavnog bugarskog tužioca Sijka Mileva rekla da su na mestu nesreće pronađena 44 tela.

Ona je dodala da joj je preživeli muškarac ispričao da je razbio staklo na autobusu i da je tako spaseno osam ljudi, a ne sedam, kako su preneli mediji.

„Prema podacima kojima raspolažemo, u autobusu su bile 52 osobe, pronašli smo 44 tela, a hospitalizovano je sedam osoba – četiri muškarca i tri žene. Ostaje velika zagonetka gde je osma osoba. Radimo na tome i ne želimo da širimo dezinformacije“, rekla je Mileva.


Leave a reply