Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

VOLONTERIKoncertom uličnih džez svirača u Obrenovićevoj ulici obeležen je Međunarodni dan volonterizma. Na ovaj način džezeri su želeleli da se zahvale volonterima Nišvila. Kroz ovaj festival u poslednjih pet godina prošlo hiljadu i po mladih volontera. Obeležavanju se pridružio i EU Info kutak koji je ukazao na važnost volonterizma i o mogućnostima koje Evropska unija nudi mladima za volontiranje.

Danijela Plavšić ove godine bila je po drugi put volonter na Nišvilu. Kaže da je to bilo lepo iskustvo i jedva čeka narednu godinu. Ističe da volonterizam ima mnogo pozitivnih strana.

Ove godine na Nišvilu je želelo da volontira više od 700 mladih iz 14 država. Koordinator volontera Marjan Cvetković kaže da je to jasan pokazatelj da su mladi ljudi svesni prednosti koje volonterstvo donosi.

Džezeri su se mladim volonterima zahvalili svirkom u Obrenovićevoj ulici. A novac koji su dali prolaznici biće uplaćen mladima u Obrenovcu

Obeležavanju ovogodišnjeg Međunarodnog dana volontera pridružio se i EU Info kutak, a podrška stiže i iz Grada.

U Evropi je 2011. godina proglašena godinom volontera i tada ih je prema procenama na Starom kontinentu bilo oko 11 miliona, a danas ih verovatno ima mnogo više.