Počinje Nišvil

Počinje Nišvil

Jovan Maljoković
Jovan Maljoković

Ovogodišnji Nišvil otvara Omladinska filharmonija Naisus, koja je pripremila zanimljiv program – od Dvoržaka, preko brze verzije kan-kana do muzike iz filma “Pirati sa Kariba”.
Jovan Maljoković, poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo koju dodeljuje Nišvile džez festival. On je takođe zvezda prve festivalske večeri.
Umesto bugarsko-turske džez pevačice Jildiz Ibrahimove nastupiće bugarski Sinatra – Vasil Petrov sa big bendom Blagoevgrada.

Bugarski novinar koji je pisao za tada popularne bugarske novine rekao je da će tadašnji dirigent big benda Bugarskog nacionalnog radija predstaviti pevača, ne baš nepoznatog, već malo popularnog kao bugarskog Frenk Sinatru. Tako su mi bugarski mediji dali nadimak, objasnio je svoj nadimak Petrov.

Karmen Souza će predstaviti svoj poslednji album.

Carmen Souza
Carmen Souza

To je ustvari suština repertoara koji smo razvijali svih ovih godina. To će biti poput proslavljanja svega što smo preživeli zajedno i svih naših turneja, kaže ova pevačica.

Prve večeri nastupaju i Vladimir Četkar Band i Gera and Texas Flood. Nišvil traje do nedelje. Najavljeno je skoro 600 izvođača i gotovo stotinu koncerata na ukupno deset bina.