TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

Uskršnji paketići za palilusku decu

Uoči Lazareve subote ili Vrbice Opština Palilula u saradnji sa Gradom Nišom u porti Crkve Svetog Nikole oko 1000 najmlađih Nišlija dobilo je uskršnje paketiće. Ovom prazniku koji se slavi u poslednjoj nedelji posta, za najveći hrišćanski praznik Vaskrs se najviše raduju deca, kaže starešina crkve Svetog Nikole, otac Zoran Filipović i dodaje da će tradicionalne palililuske litije biti organizovane 27. aprila od 17 sati.

 

USKRŠNJI PAKETIĆI ZA PALILUSKU DECU

Ovo je za naše najmlađe Palilulčiće da ih obradujemo za Vrbicu i damo podstrek da na Paliluli ima sve više dece”, kaže predsednik GO Palilula Bratislav Vučković. 

Na Paliluli živi oko 85.000 Nišlija, a na teritoriji te opštine je sedam osnovnih škola. Uskoro će se one sve ujediniti i fomirati Palilulsku fudbalsku ligu za najmlađe i razvijali školski sport. Uz to, grad uz razne subvencije promoviše pronatalnu politiku.

Važno je da se okupimo i da damo podršku roditeljima, bakama i dekama, ali i deci i da našu tradiciju negujemo i prenosimo sa generaciju na generaciju”, kaže gradonačelnica Nia Dragana Sotirovski. 

Lazareva subota ili Vrbica se priprema u poslednjoj nedelji posta, za najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Ovom prazniku najviše se raduju deca, a roditelji svoje mališane odvode u crkve i hramove, kupuju im zvončiće i venčiće, kaže starešina crkve Sveti Nikola otac Zoran Filipović. 

Lazarev dan prethodi Vaskrsu i tada roditelji dovode decu u crkvu i to treba negovati ono na čemu počiva naš identitet i to se usađuje od malih nogu”, objašnjava otac Filipović. 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com