ALEKSINAC: FIZIKA U ŠKOLAMA (VIDEO)

ALEKSINAC: FIZIKA U ŠKOLAMA (VIDEO)

Deseta međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama, održana je u Aleksincu. Kao i do sada, domaćin je bio Aleksinac. Proteklu deceniju, na ovim skupovima učestvovalo je preko 1.400 fizičara iz zemlje regiona, ali i širom sveta.

Stotinak nastavnika fizike iz Meksika, Rusije, Bugarske zemalja u regionu i Srbije u Aleksincu je razmenilo svoja iskustva iz srednjih škola na međunarodnoj konferenciji o nastavi fizike.  Fizika obično nije omiljeni predmet srenjoškolcima, pa se razgovaralo o popularizaciji fizike među školarcima.


Samo 8% učenika maturanata se prijavilo da polaže fiziku kao izborni predmet za maturu. Sledeće godine kreće maturski i u srednjim školama pa ćemo da vidimo kakva je situacija, kaže član organizacionog odbora Konferencije Slavoljub Radulović.

 

Ovakav međunarodni naučni skup, jako je značajan za obrazovni sistem opštine Aleksinac, kaže predsednik opštine Dalibor Radičević. Ovo je 10. put da se ova konferencija organizuje u Aleksincu. U godini korone, ovo je bila jedina međunarodna konferencija koja je organizovana online, kažu organizatori.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com