TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

BRNABIĆ: ZAHTEVAĆEMO ZA KIM SVE ŠTO JE U SKLADU SA REZOLUCIJOM 1244 (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je  da će Srbija zahtevati po pitanju KiM ono što je u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 koja je važeći dokument i izrazila očekivanje da će to prihvatiti svi oni koji pozivaju sve zemlje sveta da se pridržavaju svih rezolucija SB.

Na pitanje novinara da li će Srbija poslati vojsku na sever KiM pošto, kako je naveo novinar, po Rezoluciji 1244 dole smeju samo da budu prisutni demineri i oni koji imaju veze sa civilnim vlastima, Brnabićeva je rekla da će se zahtevati sve što je u skladu sa Rezolucijom 1244.

“Sve što je u skladu sa Rezolucijom 1244 za koju su svi glasali i koja je važeći dokument. Verujem da kada budemo to zahtevali, a koliko godina je od usvajanja Rezolucije 1244, da će, naravno, oberučke prihvatiti svi oni koji pozivaju sve zemlje na svetu da se pridržavaju svih reozlucija Saveta bezbednost, kako bi imali obezbeđene principe međunarodnog prava i kako bi rekli – mir u svetu”, rekla je Brnabićeva.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je sinoć da će Beograd razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 12 44 povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com