TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

DA MLADI OSTANU U ALEKSINCU Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 Udarne

DAN OPŠTINE ALEKSINAC: JAVNA PRIZNANJA ZA NAJBOLJE ALEKSINČANE (VIDEO)

Svečana akademija, izložba domaće radinosti, smotra opreme Žandarmerije, promocija dokumetarnog filma o pukovniku Rajevskom i besplatni koncert Riblje čorbe samo su deo obeležavanja Dana opštine Aleksinaca koji traju do 6. juna.

Tradicionalno opština je na svečanoj akademiji nagradila najbolje ustanove i pojedince koji su dali doprinos razvoju Aleksinca, a među njima ove godine je najviše uspešnih učenika i sportista koji su ostvarili zapažene rezultate.

Bolja komunalna infrstartuktura, zapošljavanje i dogradnja bolnice su priroriteti razvoja Aleksinca u ovoj godini, rekao je predsednik ove opštine Dalibor Radičević, povodom Dana opštine Aleksinac.

Radičević ističe da se dosta ulaže i u mlade kako bi ostali da žive i rade u Aleksincu zbog čega su ove godine na svečanoj akademiji upravo pretežno oni dobitnici javnih priznanja Aleskinca za postignute rezultate u obrazovanju i sportu. Među njima su Mina Đorđević, Jovana Radenković, Olga Zurovac i Andrija Živadinović.

Razvoju opštine doprineli su i Miodrag Miša Vojinović za humanitarni rad, profesorka matematike Milena Krstić i učiteljica Osnovne škole “Ljupče Nikolić”, sada u penziji, Spomenka Lukić.

Dobitnici pohvale opštine za postignute rezultate dobili su i zavičajno odeljenje biblioteke “Vuk Karadžić”, privrednik Siniša Ristić, Dragan Trajković za afirmaciju i promociju sporta i Milena Maksimović koja vodi Ustanovu za odmor i rekreaciju dece u Lipovcu koja je ponovo aktivna.

Obeležavanje Dana Opštine Aleksinca počelo je proteklog vikenda Lanetovim festivalom igre u prirodi i koncertom kulturno umetničkog društva u Centru za kulturu.

Slavlje Aleksinčana se nastavilo sledećeg dana smotrom opreme Žandarmerije i doborovoljnim davanjem krvi u centru grada, kao i besplatanim koncertom “Riblje čorbe” na stadionu za mlade sportove.

U okviru Dana opštine građani su mogli da pogledaju i premijeru dokumentarnog filma “Voda – Poslednji dani pukovnika Rajevskog” kao i predstavu “Zvezdana prašina” Teatra 91.

Obeležavanje Dana Aleksinca traje do 6. juna kada se planira mali sajam sporta, izložbe fotofrafija u Domu omladine i Centru za kulturu, dok će u Art galeriji biti otvorena izložba slika Udruženja likovnih umetnika iz Aleksinca.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Aleksinac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com