FESTIVAL DIPLOMSKOG FILMA U NIŠU OD 17. DO 19. AVGUSTA (VIDEO)

FESTIVAL DIPLOMSKOG FILMA U NIŠU OD 17. DO 19. AVGUSTA (VIDEO)

Šest mladih reditelja iz Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije predstaviće svoja filmska ostvarenja u okviru Festivala diplomskog filma u Nišu, od 17. do 19. avgusta.

Ovaj festival, drugi po redu, organizuje niški Studentski kulturni centar uz podršku ministarstava prosvete i kulture. Projekcije su, svakog dana, u dvorištu Univerziteta Niša od 20.30 časova, a ulaz je besplatan.

Drugi Festival diplomskog filma ove godine ugostiće diplomce akademija i umetničkih fakulteta iz zemalja bivše Jugoslavije. Od 30 filmova koji su stigli na jedinstveni konkurs Festival diplomskog filma u regionu, selektor Dejan Dabić je odabrao sedam. Svi mladi reditelji posle filma družiće se sa publikom u dvorištu Banovine.

Festival otvara kratki igrani film “Soseda” slovenačkog diplomca Juša Hrastnika, posle kojeg će biti prikazan i film “Justine” Luke Vlaho iz Bosne i Hercegovine. Za razliku od prošle godine osim srpskih okupiće diplomce akademija i umetničkih fakulteta iz regiona.

Poslednje večeri, 19. avgusta biće prikazan film “Ševa” mlade rediteljke Katarine Krstić, a zatim će stručni žiri proglasti najbolje filmove festivala I diplomcima dodeliti nagrade – zlatna, serbrna i bronzana desetka.

Sve projekcije, od 17. do 19. avgusta počinju od 20.30 časova, a ulaz je besplatan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com