TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

GAŠIĆ NA KOLEGIJUMU O BEZBEDNOSTI ZEMLJE (FOTO I VIDEO)

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић одржао је данас колегијум у седишту министарства на којем су анализирани резултати и поступања полиције у протеклих шест месеци, али и разматрани конкретни кораци и задаци на очувању безбедности наше земље, свих њених грађана, а посебно деце.

Колегијуму су присуствовали руководиоци свих организационих јединица у Министарству унутрашњих послова, Дирекције полиције, као и начелници свих полицијских управа у Србији.

Посебно су анализирани извештаји о поступању полиције и предузетим радњама и мерама у вези са злочинима који су почињени у Основној школи „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу, у којима је трагично настрадало 17 особа и која су погодила целу земљу.

Закључено је да су предузете мере са циљем повећања безбедности у школама, показале резултате и још једном потврђено да ће школски полицајци, у свих 1.800 школа у Србији, бити присутни све време до краја текуће школске године, а да ће та пракса бити настављена и током следеће.

У складу са мерама Владе Републике Србије, дат је налог за хитан пријем нових 1200 полицајаца и све службе министарства су започеле радње како би процес основне полицијске обуке и пријема отпочео што пре.

Анализирајући стање безбедности, предузете акције, поступања, као и радове на унапређењу рада Министарства унутрашњих послова, које су руководиоци поднели, утврђено је да је полиција спровела низ акција којима је спречена дистрибуција велике количине наркотика на српским улицама, као и оружја.

Министар је истакао и једномесечни рок за предају нелегалног оружја, који је Министарство унутрашњих послова објавило и констатовано је да је одзив грађана овој акцији изузетно добар, што говори о повећању поверења у полицију, али и о подизању свести грађана о опасностима до којих доводи нелегално поседовање оружја.

Posebna analiza odnosila se na međunarodnu akciju kojom je razbijen balkanski kartel i uhapšeni najveći narko-dileri, a zaplenjena je i velika količina droge, milionski iznos novca, kao i velika količina oružja i u kojoj su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova još jednom potvrdili kao pouzdan partner u saradnji sa međunarodnim policijskim organizacijama.
Ministar je ukazao da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude nastavljena istim intenzitetom i da srpska policija ne sme da dozvoli da kriminalne bande ugroze bezbednost Srbije.

Konstatovano je da je stupio na snagu Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je rezultat planskog sagledavanja potreba i detaljno planiranih obaveza i aktivnosti MUP-a, da je cilj postizanje što boljih dugoročnih rezultata, uz maksimalno poštovanje prava zaposlenih, kao i pravedne raspodele radnih mesta, a sve u cilju efikasnije zaštite svih građana Republike Srbije.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com