IGOR JURIĆ: TIJANIN ZAKON SE POŠTUJE! (VIDEO)

IGOR JURIĆ: TIJANIN ZAKON SE POŠTUJE! (VIDEO)

FOTO: Arhiva Zona plus, decembar 2019.
Tokom potere za Malčanskim berberinom, Igor Jurić je posetio roditelje devojčice

Igor Jurić, na čiju je inicijativu Skupština Srbije usvojila takozvani „Tijanin zakon“  za Zonu plus kaže da je zadovoljan što se on primenjuje. Kako je rekao, u presudu doživotne kazne zatvora Ninoslavu Jovanoviću ugrađeni su životi mnogobrojne dece koja su stradala od ruku sličnih zločinaca.

„U ovu presudu je ugrađeno mnogo više od jednog sudskog procesa. U ovu presudu su ugrađeni životi mnogobrojne dece koja su stradala od ruku zločinaca sličnih Ninoslavu Jovanoviću. Zahvalan sam i porodici i devojčici, izuzetno hrabroj devojčici koja se na jedan izuzetan način nosila sa velikim izazovom pred kojim se našla.

Kao društvo, kaže Jurić, imamo veliku obavezu da joj pružimo ogromnu podršku da svoj život nastavi onako kako treba da živi jedno dete, rekao je Jurić za Zonu plus.

„Zahvalan sam i građanima cele Srbije što su verovali u ideju da zavisi mnogo toga od nas i da neke stvari možemo sami da promenimo. Ovo je poruka države pre svega da ćemo ubuduće voditi više računa o deci nego o zločincima, što se u prošlosti mnogo puta dešavalo. Pozdravljam poruku i nadam se da će ovo biti zadnja doživotna kazna zatvora  ali ne zbog toga što ovakvi zločinci to ne zaslužuju  nego zbog toga što se nadam da se više nikada neće dešavati zločini protiv dece i monstruozna ubistva dece čiji smo bili svedoci proteklih godina.