INFO DAN ZA SUBVENCIJU MERA ENERGETSKE SANACIJE U GRADSKOJ KUĆI (VIDEO)

INFO DAN ZA SUBVENCIJU MERA ENERGETSKE SANACIJE U GRADSKOJ KUĆI (VIDEO)

Koliko će grad pomoći ove godine, šta je sve potrebno od dokumentacije za prijavu na konkurs za sufinansiranje izolacije kuća i stanova i ugradnju novih kotlova i solarnih panela, samo su neka od pitanja koja interesuju Nišlije. Nadležni iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Niša, odgovarali su na ova pitanja na Info danu u Gradskoj kući. Godišnji program za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada ove godine traje do 15. oktobra. Grad i država će učestvovati sa 50%.

Nenad Stevanović iz Niša ove godine konkurisaće za kupovinu kotla na gas u okviru programa za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada. Očekuje da mu kupovina kotla, donese uštedu jer se do sada grejao na drva i pelet.

Očekujem da ove subvencije daju dobre rezultate – kaže Nenad Stevanović.

Ivan Pavlović, KLER

Javni poziv otvoren je do 15. oktobra, a svi građani Niša su imali prilike da u razgovoru sa komisijom na Info danu održanom u Gradskoj kući prikupe sve neophodne informacije o ovogodišnjem konkursu. Iz Klera očekuju isti broj prijavljenih kao i prošle godine.

Očekujem da imamo isti broj prijavljenih kao i prošle godine, a da damo subvencije za oko 300 domaćinstava – kaže Ivan Pavlović iz KLER-a.

Prošle godine je bilo 450 prijavljenih, a 150 domaćinstava je ostvarilo pravo na subvencije za mere energetske sanacije.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com