TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne VESTI

JOŠ IMA NOVCA ZA POMOĆ ZA POPRAVKU KROVOVA I LIFTOVA (VIDEO)

Trideset devet stambenih zajednica dobilo je do sada subvencije Grada Niša za sanaciju krovova zgrada, liftova i slično. Upravo je za te mere bilo i najveće interesovanje kroz javni poziv koji je raspisao Grad Niš. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a iz gradskog budžeta na raspolaganju je još 20 miliona dinara za te namene.

Konkurs je krenuo krajem januara. Ja sam kao profesionalni upravnik konkurisao sa svojih desetak stambenih zajednica. Podneli smo svu dokumentaciju. Većina stambenih zajednica je prihvaćena. Očekujem potpisivanje ugovora sa gradom Nišom za neko vreme, kaže profesionalni upravnik Slobodan Jakovljević.

Profesionalni upravnik  Slobodan Jakovljević kaže da su stanari zgrada za koje je on zadužen konkurisali uglavnom za sanaciju krovova koji prokišnjavaju i popravku liftova.

Imamo u nekoliko zgrada malo veće probleme sa liftovima, stanari su već sakupili određene sredstva, kao i za krovove. Mi smo sve u skladu sa konkursom uradili i prijavili za popravku krovova i liftove. Izuzetno znači, nije to mali novac. Finansira se do milion dinara. U nekim zgradama stanari su skupili milion dinara i nedostaje im novac za popravku krova ili lifta i to im odlično dođe. Nabavka dokumentacije je pojednostavljena, objašnjava Jakovljević.

Uz ovo rešenje išla je i konačna rang lista gde je 39 stambenih zajednica ostvarilo subvenciju koju grad daje. Najveći broj zainteresovanih stambenih zajednica je tražio pomoć za sanaciju krovova, ali je veliki broj i za liftove. Uz veliki broj mera koje smo mi predvideli po ovom projektu, interesovanje je i za druge mere, kaže direktor KLER-a Dušan Radivojević.

Poziv je otvoren do utroška sredstava

Grad Niš finansira 33 procenta od ukupne vrednosti radova po stambenoj zgradi.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com