KIJEV: RUSKE SNAGE BOMABARDUJU GRADOVE ŠIROM UKRAJINE

KIJEV: RUSKE SNAGE BOMABARDUJU GRADOVE ŠIROM UKRAJINE

Rat u Ukrajini – 146. dan. Ruske snage nastavile su sa bombardovanjem gradova širom Ukrajine, intenzivno su granatirale Sumi na severu, kasetnim bombama gađali Nikolajev i izvršile raketni napad na Odesu na jugu zemlje, saopštile su danas ukrajinske vlasti, prenosi Rojters.

U Odesi su u ruskom raketnom udaru povređene najmanje četiri osobe, čije su kuće uništene do temelja, a zapaljeni su i drugi objekti, saopštio je portparol regionalne administracije Aleksij Maculevič na svom Telegram kanalu.

Ruske snage su u ponedeljak gađale Nikolajv kasetnim granatama, ranivši najmanje dve osobe i oštetivši prozore i krovove privatnih kuća, naveo je gradonačelnik ukrajinskog grada Oleksandr Senkevič u objavi na društvenim mrežama.
Više od 150 ruskih mina i granata je ispaljeno na oblast Sumija, objavio je ma Telegramu Dmitro Živickij, načelnik regionalne vojne uprave.

Nakon što nije uspela da zauzme glavni grad Kijev na početku invazije 24. februara, Rusija je preusmerila svoje akcije na razorna bombardovanja kako bi učvrstila i proširila svoju kontrolu nad jugom i istokom Ukrajine, navodi britanska agencija.
Ukrajina je saopštila da ruske snage pojačavaju udare sa velike udaljenosti na ciljeve daleko od prve linije fronta, pri čemu strada veliki broj civila, dok Moskva tvrdi da pogađa samo vojne ciljeve.

Dmitrij Medvedev izjavio je da će Rusija ostvariti sve svoje ciljeve u Ukrajini i da će mir biti pod ruskim uslovima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com