четвртак, јул 18

KULTURNA ZONA – EMISIJA 10

0
27

U desetom izdanju Kulturne zone:

* U Oficirskom domu u Nišu do 23. aprila otvorena izložba “Likovni umetnici Niša”

* Glumac Uroš Milojević dobitnik statuete „Ćuran” za jedno od tri najbolja glumačka ostvarenja 49. festivala „Dani komedije“ u Jagodini. Nagradz dobio za ulogu Džerija u predstavi „Neki to vole vruće“

* O čemu govori „Zavetna noć“ Nemanje Tonića?

*Galerija „Čedomir Krstić“ u Pirotu dobila novi, deveti legat

 

IZLOŽBA NIŠKIH UMETNIKA

U Oficirskom domu u Nišu do 23. aprila otvorena je izložba “Likovni umetnici Niša”. Radi se o tradicionalnoj izložbi Galerije savremene likovne umetnosti Niš. Postavka obuhvata radove 56 autora različitih generacija. Slike, grafike, skulpture – sve na jednom mestu.

Slike, grafike, kolaži, digitalna štampa, crteži, akvarel, radovi iz oblasti vajarstva– sve je to deo izložbe “Likovni umetnici Niša” koja je u Oficiskom domu u Nišu otvorena do 23. aprila. Ovo je tradicionalna izložba koju Galerija savremene likovne umetnosti Niš priređuje od svog osnivanja.

Izložba je otvorena svakog radnog dana od 12 do 18 sati, subotom od 10 do 15 sati.

 

UROŠ MILOJEVIĆ OSVOJIO JAGODINSKU PUBLIKU

Statueta “Ćuran” je nešto što svaki glumac priželjkuje, naročito zbog velikana srpskog glumišta koji su tu nagradu poneli proteklih decenija, rekao je za Zonu plus niški glumac Uroš Milojević. On je statuetu dobio za ulogu Džerija u mjuzikluNeki to vole vrućeniškog Narodnog pozorišta na 49. festivalu „Dani komedije“ u Jagodini. Samoj predstavi, koju je režirao Aleksandar Marinković, publika je dala ocenu 4,93, što je apsolutni rekord Festivala.

Neki to vole vruće” na repertoaru niškog teatra je nešto više od godinu dana. Za svako izvođenje traži se karta više. Sama predstava, koju je režirao Aleksandar Marinković, na Festivalu u Jagodini dobila je Nagradu „Miodrag Petrović Čkalja“ i statuetu „Jovanča Micić” za najsmešniju predstavu po oceni publike. Jagodinska publika ovaj mjuzikl ocenila je sa 4,93, što je najviša ocena publike u istoriji Festivala.

Nikada nisam imao prilike da igram za jagodinsku publiku. Neće oni da pohvale ako ne misle. Ima to određen značaj.Mi smo radili predstavu na Aleksandrovu ideju, za publiku, bez ideje da se to radi za žiri. Ova predstava je komedija u širem smilu, a zapravo je mjuzikl. Te dve stvari su dve moje baš velike ljubavi, kaže Milojević. 

Takođe, na 31. festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru mjuzikl „Neki to vole vruće“ dobio je nagradu publike i ocenjen je sa 9,91.

Neki to vole vruće” se igra na još jednom festivalu – 4. aprila na Prvoaprilskim danima smeha u Leskovcu. Sledeće izvođenje u Nišu je 21. aprila.

ZAVETNA NOĆ” NEMANJE TONIĆA

Zavetna noć” je roman prvenac novinara Televizije Zona plus Nemanje Tonića. Knjigu je već promovisao u rodnoj Žitorađi i Dolјevcu. Priča počinje u 15. i seže do 21. veka . Glavni protagonista je Ahmed paša.

GALERIJA U PIROTU DOBILA DEVETI LEGAT

Galerija „Čedomir Krstić“ u Pirotu dobila je novi, deveti legat. Celokupnu postavku grafika umetnica Biljana Vuković je poklonila Galeriji. Izložba je dostupna javnosti u narednih desetak dana.

 

 

Leave a reply