TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Emisije KULTURNA ZONA

KULTURNA ZONA – EMISIJA 16

TAJNA STARE VODENICE“

Nakon knjige i pozorišne predstave, “Tajna stare vodenice” pisca Miloša Petkovića ima i svoje strip izdanje. Niški kulturni centar organizovao je promociju ovog stripa. Predstavljena je priča o čoveku sa gvozdenom maskom koji je pozvao najmoćnijeg grofa Evrope kako bi mu otkrio tajnu svog poslednjeg proročanstva. Takođe, otkrio mu je i kako da ga spreči. Tada je počelo okupljanje nesvakidašnje družine, kao i potraga za legendarnih sedam mačeva koji su morali biti uništeni.

Najpoznatiji svetski pustolov, lucidni londonski detektiv, lovac na nečastive te čuveni egiptolog, čovek koji se spustio u središte Zemlje i poslednji izdanak japanske loze Musaši poći će u neverovatnu potragu koji će ih povesti u zemlju gde mrtvaci hodaju a krvoloci čuvaju delove mača Vlada Drakule

Urednik izdanja stripa je direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić.

Strip se u svetu vodi kao „deveta umetnost“ i predstavlja priču sastavljenu od niza slika praćenu kratkim tekstom. Popularan i kod dece i kod odraslih s pravom je zauzeo mesto koje mu pripada u svetu umetnosti.

 

MONOGRAFIJA O GLUMICI RENATI ULMANSKI

Monografija posvećena glumici Renati Ulmanski pod nazivom “Renata Ulmanski – Njegovo veličanstvo: Slučaj” promovisana je u Muzeju pozorišne umetnosti u Beogradu pred velikim brojem kolega, prijatelja i verne publike.

 

SABRANA DELA BRANKA MILJKOVIĆA

Novo izdanje Sabranih dela Branka Miljkovića predstavljeno je javnosti u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu. Na tribini, organizovanoj ovim povodom, govorili su urednici izdanja Goran Stanković, književnik i urednik u Niškom kulturnom centru i profesor doktor Goran Maksimović sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Prvi put posle 1972. godine, objavljena su „Sabrana dela Branka Miljkovića“. U šest tomova obuhvaćena je celokupna poezija našeg pesnika, ali i njegova prevodilačka, kritičarska i esejistička delatnost, kao i teorijsko- kritičarski tom i tom dokumentarne građe. Svaki od njih ima posebnog priređivača.

Izdavač „Sabranih dela Branka Miljkovića“ je Niški kulturni centar.

Na tribini su prikazani su insert iz dokumentarnog filma „Branko Miljković, Princ poezije“ i jedan od njegovih intervjua. Studenti srpske književnosti govorili su stihove pesama jednog od najpoznatijih naših pesnika druge polovine dvadesetog veka.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com