MARINI HITNO POTREBNA POMOĆ ZA LEČENJE U TURSKOJ (VIDEO)

MARINI HITNO POTREBNA POMOĆ ZA LEČENJE U TURSKOJ (VIDEO)

Nišlijka Marina Đorđević ima samo 19 godina, a već vodi najvažniju bitku – onu za život. Krajem prošle godine dijagonstikovana joj je akutna limfoblastna leukemija. Sve teže podnosi hemoterapiju i pomoć mora da potraži u Turskoj.

Za lečenje joj je potrebno oko 200.000 evra a njena porodica je kroz humanitarne akcije sakupila tek dve trećine novca. Njeni vršnjaci zbog toga su na Veliki petak organizovali humanitarnu akciju u Čairu, a sve ljude dobre volje pozivaju da se odazovu akciji i u nedelju, u porti crkve na Panteleju.

Marina je do decembra prošle godine bila zdrava i nasmejana. Nakon završetka srednje Medicinske škole u Nišu započela je praksu i spremala se za prijemni ispit za Medicinski fakultet. Onda su počeli da se javljaju prvi simptomi bolesti. Bilo je teško jer dva meseca nisu mogli da ustanove od čega boluje, priča njena majka, Nataša Đorđević.

Marina sada čeka još jednu hemoterapiju i uskršnje praznike će provesti kod kuće. Za presađivanje koštane srži, putne troškove i smeštaj u Turskoj potrebno je 200.000 evra.

“Odustali smo od Nemačke jer ne uspevamo da prikupimo potreban novac, pa smo se odlučili za Tursku gde je lečenje povoljnije a na koje bi trebalo da ode u naredna dva meseca”, kaže MArinina majka.

Zbog toga njeni školski drugari organizuju humanitarne akcije, danas u Čairu, a u nedelju, 24. aprila od  10 do 15 časova ispred Pantelejske crkve. 

Pomoć za Marinu svi ljudi dobre volje mogu da uplate i putem SMS-a Fondaciji Budi human, na broj 3030, a porukom 1220.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com