четвртак, јул 25

MLADI KNJAŽEVČANI DOBILI NOVE SPORTSKE TERENE (VIDEO)

0
54

Pored gradskog stadiona u Knjaževcu izgrađeni su novi sportski tereni uz podršku Evropske unije. U dva rukometna i četiri košarkaška terena uloženo je 170.000 evra, tako da su, prema rečima predsednika Opštine Knjaževac Milana Đokića, mladi sportisti i rekreativci dobili bolje uslove za bavljenje sportom.

Terene je obišao šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije Nikola Bertolini koji je istakao da se nastavljaju ulaganja preko EU PRO programa u istočni deo Srbije.

U maju ove godine počela je izgradnja sportskih terena sa asfaltnom podlogom i pratećom opremom u Knjaževcu.

Za četiri meseca mladi sportisti i reakreativci dobili su dva rukometna i četiri košarkaška terena sa osam koševa, dok su tribine osvetljene LED rasvetom tako da se utakmice mogu igrati i u večernjim časovima.

Tereni su obeleženi po najvišim standardima propisima čime su obezbeđeni uslovi da se u Knjaževcu održavaju i međunarodni mečevi. Projekat koji podržava Evropska unija preko programa EU PRO Plus, a koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije vredan je 170.000 evra.

Opština Knjaževac je prvo 2019. godine uz podršku Evropske unije renovirala stadion izgrađen šezdesetih godina 20. veka.

Ulaganja se nastavljaju i u kupalište Banjica u Rgoškoj banji gde je već izgrađen SPA centar.

Projekat u Knjaževcu jedan je od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima zapadne, južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO plus programa sa više od 5,5 miliona evra.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Leave a reply