NAGRADE NAJBOLJIM NIŠKIM STUDENTIMA (VIDEO)

NAGRADE NAJBOLJIM NIŠKIM STUDENTIMA (VIDEO)

Studenti koji su završili prethodnu školsku godinu prosečnom ocenom 10 od grada Niša dobili su kao nagradu po 50.000 dinara. Mnogi od nagrađenih planiraju da svoje školovanje nastave u Nišu i tu i ostanu. Međutim, prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu – prof. dr Vlastimir Nikolić upozorava da je sve teže zadržati takve ljude na fakultetima jer su plate asistenta čak ispod republičkog proseka.

Oni su najbolji među najboljima. Tridesetoro studenata niškog Univerziteta koji su prošlu godinu završili prosečnom ocenom – 10. Grad ih je nagradio za postignute rezultate.

– Jako mi je drago što je grad stao iza nas. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, pogotovo za nas koji smo odlučili da nastavimo školovanje i da karijeru gradimo ovde u Nišu – kaže Ina Konstantinović, student Medicinskog fakulteta u Nišu.

Fakulteti sve teže dolaze do najboljih mladih stručnjaka jer nekada prestižna profesorska mesta danas baš i nisu na ceni, kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić. Znanje stečeno na niškom Univerzitetu ovih mladih ljudi, najbolji je kapital za budućnost i Niša i Srbije, kaže gradonačelnica Sotirovski. Studenti su nagrađeni sa 50.000 dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com