TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

O MLADIMA: MODERNO OBRAZOVANJE I ZDRAVSTVO, PODSTICAJI RAĐANJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju naciji ukazao da je predviđena i potpuna promena paradigme u obrazovanju i nauci. Prema njegovim rečima moraće da se menja sistem nastave, uvede profesionalni odnos prema nastavi, đacima i studentima, i da je želja da imamo najbolje svetske škole.

Naglasio je, pominjući privatne škole i univerzitete, da, ako treba da uzimamo skupe franšize, nije problem, kako nam ne bi služile te ustanove samo za dobijanje diploma, a onda kada ih završe niko ništa ne zna.

Prijava mladih za 100 evra od 16. do 31.maja

Od 16. do 31. maja mladi će moći da se prijave za pomoć države od 100 evra, koja će biti isplaćena od 1. do 3. juna, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Govoreći o pomoći mladima, Vučić je rekao će država morati da im ponudi i bolje obrazovanje.

“Naše je da pružimo dobro obrazovanje, dobro zdravstvo i jednaku šansu da dobiju posao”, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi trebalo da se povećaju ulaganja u dualno obrazovanje, u koje je uključeno 10.000 ljudi, te da taj sistem mora da se proširi na univerizetet, gde je bilo otpora.

“To je naša komparativna prednost u regionu”, dodao je Vučić.

Vlada da spremi dodatne mere podsticaja rađanja

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je u večerašnjem obracćaju naciji da će Vladi Srbije predložiti da su sledećem budžetu pripremi dodatne mere za podsticanje nataliteta.

„Predložiću dodatne mere za dalji podsticaj porodicama s decom, posebno samohranim majkama, jer sve ovo što radimo nema nikakvog smisla ako nema ko da nas nasledi“, rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da podsticajna mera pomoći kupovine stanova za porodice s decom ne ide baš sjajno, jer je samo jedno rešenje doneto u Somboru, a da se o još devet zahteva odlučuje.

„Zato molim žene da nam se jave da dobiju do 20.000 evra, jer imamo prazne stanove za vojsku i policiju i moj predlog Ani Brnabić će biti da ih damo po ceni od 400 evra, 350 evra ili po 300 evra po kvadratu damo sirotinji i radnicima. Ima 1.800 stanova, da damo ljudima u manjim mestima koji stvarno nemaju gde da žive“, istakao je Vučić.

Dodao je da će država nastojati da im pomogne dugoročnim kreditima ako ne budu imali novca, ni po toj niskoj ceni da ih kupe.

„Da nam ne zjapi prazno, jer zbog porasta standarda nemamo veći, nego manji natalitet. Tamo gde možemo da pomognemo da Vlada za sledeći budžet pripremi dodatne mere za dalji podsticaj porodicama s decom, posebno samohranim majkama, jer sve ovo što radimo nikakvog smisla nema, ako nema ko da nas nasledi“, zaključio je Vučić.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com