OBNAVLJA SE OPREMA, NA PROLEĆE RENOVIRANJE GAK (VIDEO)

OBNAVLJA SE OPREMA, NA PROLEĆE RENOVIRANJE GAK (VIDEO)

Fabrika “Johnson Electric” donirala je niškoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo dva akušerska stola i aparat za kardiotokografiju koji je važan za praćenje beba tokom porođaja. Na ovaj način zaokruženo je ovogodišnje obnavaljanje opreme na ovoj klinici, kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zora Perišić. Istako je i da se je napravljen projekat rekonstrukcije porodilišta i da će tokom proleća početi, kako kaže, dugo očekivano, renoviranje.

Od 11 akušerskih stolova u niškom porodilištu većina je zamenjena novim, a dva nova uz aparat za kardiotokografiju donirala je fabrika iz Niša.

Već je stigao nov ultrazvuk od drugih donatora, a u planu je da se nabavi još jedan.

Iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo ističu da uskoro treba obnoviti i nabaviti još opreme i uređaja koji su ključni za zdravstvenu zaštitu žena i beba ali i za vantelesnu oplodnju koja se godišnje na ovoj klinici obavi do 250 puta.

U niškom porodilištu ove godine rođeno je 3150 beba, što je prema rečima lekara, na nivou prethodnih godina odnosno pre epidemije korona virusa.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com