OD PONEDELJKA MOGUĆE OTVARANJE TRŽNIH CENTARA! (VIDEO)

OD PONEDELJKA MOGUĆE OTVARANJE TRŽNIH CENTARA! (VIDEO)

sednica Kriznog štaba

Epidemijska situacija je još u statusu vanredne, uočava se blaga tendencija pada novopotvrđenih slučajeva, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović posle sednice Kriznog štaba.

Najavio je da je, ako se takav trend nastavi, od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara.

Od 19. aprila onlajn nastava će se svesti samo na lokalne procene.

Branislav Tiodorović je rekao da se odnos između prijema i otpusta u kovid bolnicama polako kreće u korist onoga što je otpust.

Takođe, u kovid ambulantama se smanjuje broj prvih pregleda.

Međutim, Tiodorović upozorava da su kovid bolnice i dalje pune, i da su pod opterećenjem.

Ako stvari nastave da se kreću sličnom dinamikom narednih dana, Tiodorović je naveo da može da se razmišlja o određenim postupcima koji će omogućiti da se popuste neke mere u odnosu na funkcionisanje određenih usluga.

Ističe da bi, pre svega, tržni centri mogli da počnu da rade od ponedeljka i ugostiteljski objekti u tržnim centrima sa baštama i izlaskom na otvoreno.

Kaže da neće moći da rade delovi ugostiteljskih objekata koji su u zatvorenom prostoru.

Takođe, Tiodorović je rekao da je vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima, a da od 19. aprila počnu škole da funkcionišu po sistemu po kojem su radile pre toga.

Tiodorović je naveo da treba razmišljati o određenim benefitima za osobe koje su dobile dve doze vakcine.

Na pitanje da li bi Krizni štab podržao ideju da građani koji su se vakcinisali idu na mesta na kojima su veća okupljanja, kazao da Srbija nije pusto ostrvo i da prati šta se dešava u Evropi i svetu.

Na pitanje da prokomentariše organizovanje proslava u zatvorenom, uz učešće državnih funkcionera, konkretno, proslavu posle pobede “Crvene zvezde” u derbiju, rekao je da svaki član Kriznog štaba mora da se ponaša shodno odlukama koje donose svi zajedno, o kojima se odgovorno i stručno izjašnjavaju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com