POČINJE PROBA ELEKTRONSKOG REGISTRA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

POČINJE PROBA ELEKTRONSKOG REGISTRA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

Predajane, 30. marta 2022.- Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Cadez, u okviru promocije projekta “Stvarano u Srbiji” i ziga “Cuvarkuca” posetio je firmu Pobeda d.o.o. Predejane, koja je osvojila zig “Cuvarkuca” za svojih sest proizvoda. Predsednik PKS Marko Cadez razgovarao je sa direktorkom Pobede Ivanom Vuckovic. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava, što je ujedno novi korak u uvođenju sistema eAgrar, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda je da poljoprivrednici prođu kroz ceo proces i u slučaju da uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, otklone ih na vreme i osiguraju nesmetano i efikasno funkcionisanje elektornskog registra kada bude pušten u masovnu upotrebu. Svi poljoprivredni proizvođači moći će od ponedeljka, 20. marta slobodno da se prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, moći će da je potraže u najbližoj Poljoprivrednoj stručnoj službi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com