POD KOJIM USLOVIMA MOŽETE KROZ CERJANSKU PEĆINU? (VIDEO)

POD KOJIM USLOVIMA MOŽETE KROZ CERJANSKU PEĆINU? (VIDEO)

Ukoliko ste adrenalinskog duha i odlučite se za Cerjansku pećinu, znajte da morate da imate minimum 16 godina i da možete da uđete samo uz posebnu opremu i uz pratnju licenciranog vodiča. I trebalo bi da znate da put do pećinskih dvorana nije jednostavan. Ali dobra vest je da će unutar pećine uskoro biti postavljeni konopci za pridržavanje.

Da postavimo neku vrstu pomagala koja neće bosti oči, a koja će pomoći posetiocima da se pridrže, popnu. U naredne dve do tri godine većina posetilaca moći će da prođe kroz pećinu po neuređenim uslovima, kaže vodič na Spomeniku prirode Cerjanska pećina Nebojša Petrović. 

 

U planu je da se uredi okruženje pećine, a za decu bi trebalo da bude postavljen i mobilijar. Samim tim će se, uz veća ulaganja, razvijati i turistički potencijal ovog kraja.

 

Znamo da ima interesovanja. Cerjanska pećina je nama doprinela da promovišemo ceo taj kraj. Ove godine smo imali organizovane ture za one koji nisu mogli da uđu duboko u pećinu .Organizovali smo i pešačku turu do Vidrišta. Tek ćemo razvijati Cerjansku pećinu i promovisati je, kaže v.d. direktora Turističke organizacije Niš Dragana Božić. 

 

Zainteresovani mogu da se obrate Direkciji za izgradnju Grada Niša i Turističkoj organizaciji Niš. 

Cerjanska pećina stara je dva i po miliona godina, a prema poslednjim istraživanjima, do sada je istraženo 7.150 metara.

 

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Pantelej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com