TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti VESTI

PREKO 4.000 ZARAŽENIH: VANREDNO STANJE, ILI PUCAMO KAO “ZVEČKE” (VIDEO)

Vanredno stanje nema alternativu “inače ćemo pući k’o zvečka”. Tako je trenutnu epidemiološku situaciju objasnio epidemiolog Predrag Kon.

U Srbiji je danas zabeleženo preko 4.000 novih slučajeva korone!

Brojke rastu u Beogradu, Novom Sadu, NIšu. A Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba tražio mnogo oštrije mere za vikend od skraćenja radnog vremena do 2 popodne. I da jedino potpuno sprečavanje kontakta može dati ibuzdati širenje virusa.

U Srbiji je u poslednja 24 časa potvrđeno 4.157 slučajeva korona virusa od 16.743 testirane osobe. Preminulo je još 16 kovid pozitivnih, čime se ukupan broj žrtava korone popeo na 4.475. U bolnicama je hospitalizovan 4.031 pacijent, a na respiratorima je 168.

Beograd je I dalje najveće žarište za obolele od kovida – u prestonici Srbije u poslednja 24 sata registrovano je još 1.214 novozaraženih korona virusom.

Na drugom mestu nalazi Novi Sad sa 374 novoobolela, dok je treći Niš sa 229 – 50 više nego juče!

Više od sto novih slučajeva beleže Kragujevac (165) i Kraljevo (128). U Vranju, koje je danima bilo jedno od najvećih žarišta, u poslednja 24 časa registrovano je još 86 obolelih, dok je u Pančevu zabeleženo 70.

Brojka je u Kruševcu stala na 66, a u Aleksincu na 60. U Užicu je pozitivno još 54 pacijenta, a u Aranđelovcu jedan manje.

U Subotici su otkrivena nova 52 slučaja, a u Paraćinu 51. Slede ih Novi Pazar sa 47, Jagodina i Čačak sa po 43.

S druge strane, po vakcinaciji smo drugi u Evropi, šesti u svetu. Od početka vakcinacije, jednu dozu primilo je 1.495.674 građana, dok je revakcinisano preko pola miliona, tačnije 592.683.

Ali Predrag Kon upozorava da širenje virusa ugrožava vakcinaciju! Naglašava da ljudi moraju da shvate da ovo nije nikakva igra,.

Ukazuje da imamo dokazano prisustvo britanskog soja virusa ali da je, kaže, interesantno da ne želimo da slušamo šta se dešava – daleko je veći i jači potencijal virusa.

Ističe da vanredno stanje nema alternativu da se prekine lanac transmisije

Veoma značajna je odluka da li će biti vanrednog stanja ili ne. Ne može grupa od 10 lekara da odluči o vanrednom stanju. Mi smo predočili šta je neophodno, ova situacija nije naivna”, naglašava Kon.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com