TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

POSLANICI SRPSKE LISTE OPET U KOSOVSKOJ SKUPŠTINI, ALI TEHNIČKI!

Poslanici SL verifikovali mandate i napustili skupštinu

Devet poslanika Srpske liste danas je tehnički verifikovalo mandate u parlamentu privremenih institucija u Prištini, i na taj način ih zadržalo u sigurnim rukama, a nakon toga odmah i napustilo sednicu skupštine.

Kako je saopštila Srpska lista, tom strateškom odlukom je najdirektnije sprečeno da se ostvari plan Aljbina Kurtija i njemu podobnih Srba da se izmene ustav i zakoni kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Namera Kurtija i Rade Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodilo ukidanju srpskih opština, otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve, ukidanje srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama…”, kažu u Srpskoj listi.

Naglašavaju da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije, kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava.

“Naš cilj je da se zaštiti naš narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima”, poručuju iz Srpske liste.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com