TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

POSLE UBISTVA SUGRAĐANKE, GRAD I UDRUŽENJA POZIVAJU NA BRŽU REAKCIJU NA NASILJE NAD ŽENAMA

Nakon jučerašnjeg teškog ubistva žene u Pirotu, danas je reagovao gradonačelnik Vladan Vasić koji je pozvao sve žrtve nasilja da prijave nadležnim organima sve slučajeve nasilja, naročito prema ženama i deci i pozvao nadležne institucije da reaguju na apele i pozive.

“Nadam se da se ovo nikad više neće ponoviti u Pirotu. Osuđujem svaku vrstu nasilja, naročito prema ženama i deci, a nasilje prema ženama i deci možemo nažalost da sretnemo svuda, i u porodici i na radnom mestu, sve češće i na internetu i na društvenim mrežama. Pozivam sve žrtve nasilja da se obrate institucijama, a institucije pozivam da brže i žešće reaguju na prijave nasilja”, rekao je Vasić.

Sva pirotska udruženja koja se bave rodnom ravnopravnošću i zaštiti prava žena najoštrije je osudilo nasilje i ubistvo.

“Ogorčena sam, jer je ubijena jedna žena i mislim da smo svi kao društvo zatajili u ovom slučaju. Mi smo radili kampanje koje su pokazale da mi znamo da prijavimo komšiju koji pusta glasnu muziku, ali će se malo ko usuditi da prijavi komšiju koji maltretira svoju ženu. Mi smo proteklih meseci sproveli kampanju i ukazivali na povećan broj prijavljenih slučajeva nasilja nad ženama koji je zabeležen u Pirotu. Veliki broj žena ne prijavljuje nasilje, gotovo svaka žena sa kojom smo razgovarali ima saznanje o nasilju, a da to nije prijavila prvenstveno što živimo u takvoj sredini”, izjavila je  Jelena Marinković iz Udruženja žena “Lav”.

Juče je u prepodnevnim satima, u strogom centru Pirota, pucnjem iz pištolja u glavu, ubijena četrdesetsedmogodišnja Piroćanka S.M. Ubica je njen bivši emotivni partner i on se odmah nakon ubistva predao policiji i odmah je uhapšen.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com