PREDSEDNIK VUČIĆ U RAŠKOJ PRED SASTANAK SA SRBIMA: DUGA NOĆ PRED NAMA

PREDSEDNIK VUČIĆ U RAŠKOJ PRED SASTANAK SA SRBIMA: DUGA NOĆ PRED NAMA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sleteo je u Rašku, gde će razgovarati sa Srbima sa KiM.

Predstavnici Srba sa KiM tražili su dodatno vreme da razgovaraju sa Srbima na barikadama

Vučić je po dolasku u Rašku izjavio da je dao sve od sebe da pomogne Srbima na KiM i da će prihvatiti svaku njihovu odluku.

”Za mene je Kosovo i Metohija, Srbija i uvek će tako biti, i oni su moja braća i sestre”, rekao je Vučić.

Vučić: Spreman sam da prihvatim svaki odgovor Srba sa KiM, razumem ih

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras po dolasku u Rašku da je spreman da prihvati svaki odgovor Srba sa Kosova i Metohije o uklanjanju barikada, jer ih, kako ističe, razume.

Vučić kaže da je dan za nama bio težak za sve građane Srbje, da je više puta razgovarao sa predstavnicia Srba i da će večeras ponovo razgovarati, te da očekuje da će oni imati određene zahteve.

Biće, kaže, to duga i teška noć.

Mada, dodao je da ne misli da je dan za nama bio loš, jer su pušteni Srbi koji su protivpravno bili uhapšeni, a dočekali su ih njihovi najbliži, pa vidite njihove suze radosnice.

“Razumem srpski narod na KiM. Oni sada i kada se sve postigne, gotovo sve što je moguće postići, neće biti zadovoljni jer su nezadovoljni svojom pozicijom, jer ne znaju u kojoj državi žive…”, kazao je Vučić uoči razgovora sa predstavnicima Srba sa KiM.

Dobio je, kaže, poruku da oni ne veruju ni Evropi, ni Americi, a Kurtiju još manje.

“Očekujem zahteve za mene i za Srbiju da li ću prihvatiti ono što je racionalno i razumno…? Verujem da smo postavili neke stvari na formalno pravni nivo…”, rekao je Vučić za Pink tv.

Predsednik je ukazao da Srbi znaju da, kako kaže, mi prvi put imamo nešto što se ne odnosi na albansku i NATO stranu.

Mi prvi put imamo u ovom aktu Kfora, koji je pre Briselskog sporazuma potpisali Rasmusen i Tači, koji je tada bio tzv. premijer.

“Mi imamo dokument koji je potpisao Rasmunsen i Tači, mi smo danas prvi put dobili nešto što je za nas izvor prava i jasno propisuje stav Kfora, da bez Kfora i odobrenja srpske zajednice, pa čak na kraju i Srbije, KBS ne mogu biti prisutne na severu KiM”, kazao je Vučić, uz ocenu da je to velika stvar.

Dodao je da je tokom ovih dana i prošle noći i danas imao teške razgovore sa međunarodnim predstavnicima koji su insistirali na uklanjanju reči “barikade”.

“Ako uklonite barikade nema dogovora. Celu noć smo se borili, Srbi su to znali, celu noć su slušali, dao sam sve od sebe, došao sam čistog obraza i čiste savti, moj posao je da se borim za njih i uvek sam bio uz njih”, rekao je Vučić.

A, da li se radujete tome da kada učinite sve, upitao je Vučić.

“Šta da verujem ljudima koji su pre 10 godina potpisali nešto pa nisu ispunili. A šta nam je alternativa…? Da se poubijamo svi. Prvi put se nismo sklanjali, dobro znate šta je sve na ovom mestu od kompletnog Generalštaba i svega drugog. Spremni smo da pomognemo našem narodu. Nije nam cilj da ne sačuvamo mir. Prihvatiću svaku odluku Srba…”, naveo je predsednik.

Istakao je da je za njega KiM uvek biti Srbija i nikada neće biti ništa drugo. “Oni su moja braća i sestre i nastaviću da se borim za njih”, dodao je.

Na pitanje koju poruku ima za predstavnike Srbije nakon razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice, Vučić ističe:

“Oni znaju sve, znaju koliko je to teško razgovarati. Pričamo sa ljudima koji su na njihovoj strani (Prištine). Tačka. To su ljudi koji ne poštuju Rezoluciju 1244, koji su bombardovali ovu zemlju, koji nepoštuju ovu zemlju…”, kazao je Vučić.

Istakao je da će bezbroj puta reći hvala Rusiji koja Srbiji pruža političku podršku, ali njihovih snaga, kaže, ovde nema. Hvala Kini i Indiji…, dodao je predsednik i upita, ali šta ćemo sutra.

“Da li je ovde Generalštab nekog drugog ili Vojske Srbije. Rekao sam da dođu sa kamerama ili bez…Rekao sam da mogu da me vređaju, oni kaže neće mene da vređaju…”, rekao je.

U razgovoru sa Srbima spreman je da odgovori na sva pitanja, zato je, kaže, došao.

“Spremna mi je vojnička pidžama, ona sa učkurom, tako da ću ovde i da spavam”, naveo je predsednik.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com