TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SOTIROVSKI: SLEDE DOGOVORI O LIFTU U SKUPŠTINSKOJ ZGRADI

Otvara se nova građevinska sezona za rešavanje arhitektonskih barijera, odnosno „spuštanje trotoara“ i rešavanje drugih problemama na koje su se osobe sa invaliditetom najviše žalile, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Mi ćemo sa odbornicom koja je zadužena za rad sa udruženjima osoba sa invaliditetom i sa mojom zamenicom videti koje su to pozicije gde treba hitno delovati. Vratićemo u funkciju i zvučnu signalizaciju na semaforima koja trenutno ne rade, a od velike je pomoći slepim i slabovidim osobama.” – rekla je Sotirovski.

Podsetila je da je nedavno preuređen toalet u zgradi Skupštine grada, koja bi, kako je ranije obećano, trebalo da dobije i lift.

“Predstoji dolazak ministarke zadužene za socijalna pitanja pa da vidimo da li ćemo ove godine moći da jedan lift za osobe sa inveliditetom i sve starije ljude prilagodimo skupštinskoj zgradi, kako bi oni lakše i brže mogli da obavljaju poslove na šalterima i kancelarijama u zgradi Skupštine Grada Niša“ – rekla je Sotirovski.

Podsetimo, nakon priče TV Zona plus o nepristupačnosti zgrade u Ulici Nikole Pašića, gde su odbornicu Jasminu Barać Perović morali da nose uz stepenice do skupštinske sale, usledila su obećanja i gradonačelnice i predsednika Skupštine Grada Bobana Džunića da će se naći rešenje za postavljanje lifta. Ubrzo je i renoviran toalet u toj zgradi, koji je sada prilagođen osobama sa invaliditetom.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com