недеља, јул 14

SUĐENJE GORANU DŽONIĆU ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ (VIDEO)

0
33

Džonić u sud doveden sa lisicama na rukama

U Višem sudu u Nišu počelo je suđenje Goranu Džoniću optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Suđenje je otvoreno za javnost.

Džonić je na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, kratko negirao optužbe.

 

 

Saslušan Džonić

„To je njegova odbrana, insistirali smo na novom izvođenju svih dokaza koji su bili odbijeni na prethodnom ročištu. Tražimo antropološko veštačenje video snimaka noćnih snimaka vozača i skutera, da se utvrdi da li je to lice koje je vozilo skuter Goran Džonić. Tražimo i veštačenje opšteg zdravstvenog stanja čisto da se vidi da li je on uopšte mogao da izvrši to delo na način na koji stoji u optužnici. Tražili smo i ukidanje pritvora“, rekla je kratko novinarima advokat branilac Gorana Džonića Biljana Pešić.

majka ubijenog ispred sudnice

Punomoćnici oštećene majke ubijenog Gorana Đokića, Stanke Đokić, Miroslav Ristić i Tamara Antić po završetka pripremnog ročišta su rekli da je tužilaštvo ostalo pri preciziranoj optužnici i pri svim dokaznim predlozima iz optužnice, dodajući da je predložio još par dokaza odnosno svedoka.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Leave a reply