уторак, јул 23

U KC Niš 94 kovid pacijenta, nova zgrada ponovo postaje kovid bolnica (VIDEO)

0
248

U poslednja 24 sata u Kliničkom centru Niš jedna osoba je preminula od posledica kovid virusa. Trenutno se u starom delu leči 207 pacijenata, a kod 94 potvrđeno je prisustvo COVID-19. Šestoro pacijenata je na respiratoru i u veoma teškom su stanju. Oko polovine svih pacijenata je iz Niša, ostali su iz okolnih gradova.

Na Dečijoj klinici je 12 pacijenata, šestoro je kovid pozitivno, kao I tri majke koje su sa njima na klinici. Petoro dece je iz Niša, ostala su iz gradova u okruženju. Najmlađe dete je iz Leskovca, ima godinu i po dana.

“Najveći priliv smo imali preko vikenda, primljeno je petoro dece. Deca imaju nešto blaže simptome, obično leže 3-5 dana, nakon toga budu otpušteni kući u samoizolaciju” – rekla je novinarima prof. dr Anđelka Slavković, direktorka Klinike za dečiju hirurgiju

Nova zgrada Kliničkog centra ponovo postaje kovid bolnica

Nova zgrada Kliničkog centra ući će u kovid režim. Preduzete su prve aktivnosti – počelo je polako preseljenje pacijenata.

“Napravili smo neku vrstu rezervnog plana za sve klinike koje treba da se sele i za hirurški program. Zavisno od epidemiološke situacije sutra ili prekosutra će primiti prve pacijente. Urgentni centar i operacione sale će ostati u tzv. zelenoj zoni kako bi mogli da se zbrinu i ostali pacijenti” – rekao je zamenik direktora Kliničkog centra Niš Vladan Ćosić.


Leave a reply