U NIŠU, KRUŠEVCU, VRANJU, LESKOVCU PREMINULO 18 KOVID POZITIVNIH

U NIŠU, KRUŠEVCU, VRANJU, LESKOVCU PREMINULO 18 KOVID POZITIVNIH

DOM ZDRAVLJA NIŠ: 362 POZITIVNA, VELIKI BROJ ZARAŽENE DECE

Tokom jučerašnjeg dana u Nišu su, prema izveštaju Doma zdravlja, potvrđena 362 nova slučaja koronavirusa, od 1.302 testirana uzorka.

U Kovid ambulantama Doma zdravlja skoro 800 ljudi prvi put je pregledano, dok je duplo više bilo na kontrolnom pregledu.

Direktor Doma zdravlja prof. Dr Milorad Jerkan kaže da je među zaraženima i dalje veliki broj dece, a pojedini epidemiolozi predviđaju da će pik zaražavanja kod dece biti za dve nedelje

U NIŠU, KRUŠEVCU, VRANJU, LESKOVCU PREMINULO 18 KOVID POZITIVNIH

U Kliničkom centru Niš ukupno je hospitalizovano 90 pacijenata, od toga na dečijem kovid infektivnom odeljenju je i troje pozitivne dece. Osmoro pacijenata je u vrlo teškom stanju na respiratorima, a u prethodna 24 sata dvoje je preminulo.

U kovid bolnici u Kruševcu od 370 pacijenata, 15 je na respiratorima, a u protekla 24 sata čak trinaestoro je preminulo.

Preminulih od kovida ima i u Leskovu i Vranju – u Leskovcu gde je hospitalizovano 45 pacijenata, preminuo je jedan, u Vranju gde se leče 122 pacijenta, prethodnog dana preminula su dva sa potvrđenim virusom.

U RASINSKOM OKRUGU 211 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, na području Rasinskog okruga u poslednja 24 časa koronavirus je potvrđen kod još 211 osoba.

Najviše novoobolelih je u Kruševcu 112, Trsteniku 36, Aleksandrovcu 28, Varvarinu 16, Ćićevcu 13 i Brusu 12.

Raste broj inficiranih i u školama. Na području okruga je 211 obolelih đaka i 36 nastavnika. Pod zdravstvenim nadzorom je 5.525 osoba.

PIROTSKA BOLNICA PONOVO U KOVID SISTEMU

I u Pirotskom okrugu beleži se rast novozaraženih korona virusom i hospitalizovanih.

Epidemiološka situacija je nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, a pirotska Opšta bolnica, posle tri meseca non-kovid rada, ponovo je od petka u kovid sistemu.