TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika SVET Udarne

UBEDLJIVA POBEDA JAKOVA MILATOVIĆA, MILO PRIZNAO PORAZ(VIDEO)

Jakov Milatović novi je predsednik Crne Gore.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatoviæ            FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

Kraj jedne ere – to je ocena rezultata drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori! Jakov Milatović iz Pokreta Evropa sad, prema preliminarnim rezultatima, pobedio je Mila Đukanovića. Time je označen kraj 32-godišnje dominacije Mila Đukanovića i DPS-a na crnogorskoj političkoj sceni.

Obraćajući se građanima nakon objavljivanja preliminarnih rezultata, Milatović je dan nazvao istorijskim. Izjavio je da je Crna Gora napravila odlučan korak napred, da je njegova pobeda istorijska, kao i da tu zemlju nikada više neće voditi trzavice sa zemljama Zapadnog Balkana i regiona.

Mi smo večeras rekli zbogom kriminalu i korupciji sa politikom Crne Gore, rekli smo veliko dobro veče i dobar dan evropskoj Crnoj Gori. Ostavljamo prošlost u prošlosti i idemo u budućnost i pozivam sve da dostojanstveno slave pobedu demokratske Crne Gore”, rekao je Milatović.

 

 

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

Širom Crne Gore, a posebno u Podgorici, pobeda Jakova Milatovića slavljena je dugo u noć.

Milo Djukanovic (AP Photo/Risto Bozovic)

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović priznao je poraz na predsedničkim izborima u drugom krugu i čestitao svom nasledniku, zameniku predsednika PES Jakovu Milatoviću. Poručio je da prihvata izborni rezultat i dodao da njegovom nasledniku želi da bude uspešan predsednik, jer, kako je rekao, ako bude uspešan, to znači da će i Crna Gora biti uspešna.

Milu Đukanoviću mandate  se završava 21. maja. On je imao sedam premijerskih i dva predsednička mandata.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com