UKRAJINA ZVANIČNO NEGIRA DA JE RAKETIRALA BELOGORD U RUSIJI

UKRAJINA ZVANIČNO NEGIRA DA JE RAKETIRALA BELOGORD U RUSIJI

Ukrajinski najviši bezbednosni zvaničnik negirao je optužbe Rusije da Ukrajina stoji iza napada na skladište nafte u ruskom gradu Belgorodu.

U govoru na nacionalnoj TV sekretar Saveta bezbednosti Oleksij Danilov demantovao je ruske optužbe, prenosi Rojters.

“Iz nekog razloga oni tvrde da smo to mi uradili, ali prema našim informacijama to ne odgovara činjenicama”, rekao je Danilov.

Regionalni gubernator Vjačeslav Gladkov, međutim, saopštio je ranije danas da su požar, koji je izbio u skladištu nafte u ruskom gradu Belgorodu u blizini granice sa Ukrajinom izazvali vazdušni napadi dva ukrajinska helikoptera, koji su ušli u vazdušni prostor Rusije.

Konvoj Crvenog krsta morao da se vrati iz Mariupolja

(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Konvoj Crvenog krsta koji je otišao u opkoljeni ukrajinski lučki grad Mariupolj da evakuiše civile morao je da se vrati nazad, jer nije bilo mogućnosti da nastavi put, saopštio je danas Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) sa sedištem u Ženevi.

MKCK je ranije danas saopštio da su njegovi timovi na putu za Mariupolj, a portparol je rekao da se nadaju da bi evakuacija hiljada civila mogla da počne, preneo je Rojters.

Si za podršku pregovorima umesto “dolivanja ulja na vatru”

Kineski predsednik Si Ðinping pozvao je međunarodnu zajednicu da podrži pregovarački proces između Rusije i Ukrajine umesto da “doliva ulje na vatru”.

“Međunarodna zajednica mora da nastavi da stvara uslove i okruženje za pregovarački proces između Rusije i Ukrajine, da obezbedi prostor za političko rešenje. Neprihvatljivo je dolivanje ulja na vatru i pogoršavanje konflikta”, rekao je Si na virtuelnom samitu Kine i Evropske unije, javlja Sinhua, a prenosi TAS S.

On je liderima EU rekao da Peking duboko žali zbog trenutne situacije u Ukrajini, te dodao da bi Kina i EU trebalo da doprinesu stabilnosti u turbulentnom svetu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com